Starters

FreeGreatPicture.com-6076-happy-family-life-materialGa je je eerste huis kopen? Wat voor hypotheek kun je krijgen?

Het kopen van je eerste huis is een grote stap die je niet zomaar doet. Daar komt best wel wat bij kijken.

 

Niet alleen de zoektocht naar het juiste huis, maar ook het regelen van een hypotheek vraagt aandacht. Weet je al hoeveel geld je kunt lenen? Welke hypotheek past het beste bij jouw situatie?

Maximale hypotheek

Het is verstandig dat je weet wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen voordat je op zoek gaat naar een huis. Met het maximale hypotheekbedrag in je hoofd kun je gerichter zoeken naar een woning en voorkom je teleurstellingen. Gebruik onderstaande module om alvast je hypotheek te kunnen berekenen!

Hoeveel je maximaal kunt lenen is afhankelijk van: je inkomen, spaargeld, leeftijd, financiële verplichtingen en de rentestand op het ogenblik dat je de hypotheek aanvraagt.

Meer mogelijkheden

Speciaal voor starters op de woningmarkt zijn er een aantal mogelijkheden die jouw droomwoning binnen handbereik brengen.

  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
    Met een NHG-garantie loop je als toekomstig eigenaar van een woning minder risico en krijg je korting op je hypotheekrente.
  • Starterslening
    Een aantal gemeentes heeft speciale voorzieningen om het starters aantrekkelijk te maken. 
  • Ouders
    Misschien kunnen je ouders helpen bij het realiseren van jouw woonwens. Wellicht zijn er mogelijkheden voor een schenking om familiaire lening?

De ervaren adviseurs van Kleinadviesgroep kunnen je  helpen de juiste keuzes te maken en een goede hypotheek te krijgen.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan!