Klein Advies Groep bv

Annuïteiten hypotheek

Een Annuïteitenhypotheek is een hypotheek die de klant tijdens de looptijd in zijn geheel aflost. Het maandbedrag bestaat namelijk uit rente en aflossing. In het begin betaalt de klant vooral rente en lost weinig af. Na verloop van tijd lost de klant steeds meer af en betaalt de klant steeds minder aan rente. Als de klant volgens het annuïtaire schema iedere maand aflost, dan is de hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.

Bruto maandbedrag en netto maandlasten

De klant betaalt een bruto maandbedrag voor de Annuïteitenhypotheek. Als de klant recht heeft op hypotheekrenteaftrek, krijgt de klant geld terug van de Belastingdienst. Het bruto maandbedrag min de teruggave vormen de netto maandlasten.

De netto maandlasten stijgen tijdens de looptijd

Aan het begin van de looptijd zijn de netto maandlasten het laagst. De klant betaalt dan nog vooral rente over het geleende bedrag en geniet, indien van toepassing, veel hypotheekrenteaftrek. Naarmate de klant meer aflost, daalt de hypotheekschuld en betaalt de klant minder aan rente. De klant heeft dan minder hypotheekrenteaftrek en daardoor hogere netto maandlasten.

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Neem contact op via ons contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of even langs komen op ons kantoor.