Klein Advies Groep bv

Financieringen

Voor een noodzakelijke of gewenste aankoop kunt u een lening afsluiten. U kunt daarbij kiezen uit verschillende opties. De meest voorkomende zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Hieronder leggen we uit wat deze verschillende leenvormen inhouden.

Zekerheid omtrent looptijd en rente

Denkt u na over een verbouwing van uw woning zoals een aanbouw, een dakkapel, een nieuwe keuken of de aanschaf van een auto of caravan?

En u wilt zekerheid omtrent looptijd en rente? Dan is een aflopend krediet iets voor u. Deze kredietvorm wordt vaak gebruikt om productaankopen te financieren waarbij de gehele koopsom in één keer moet worden voldaan en er daadwerkelijk wordt afgelost.

Voor een aflopend krediet betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vaste looptijd. U weet dan van te voren waar u aan toe bent. Voor alle vormen van aflopend krediet gelden deze producteigenschappen. Daarnaast voldoet een persoonlijke lening aan alle eisen om fiscaal te profiteren van renteaftrek bij de financiering en aankoop of verbouwing van uw eigen woning.

De mogelijkheden voor een (senioren) lening

U kunt een bedrag lenen van minimaal € 5.000,00 tot maximaal € 75.000,00 die u in 6 – 120 maanden terugbetaalt. Dat kan nuttig zijn voor b.v. een verbouwing, aankoop keuken of boot. U kunt een persoonlijke lening afsluiten t/m uw 74 jarige leeftijd en deze dient vóór uw 78e levensjaar te zijn beëindigd. Een enkele bank biedt onder speciale voorwaarden de mogelijkheid voor een looptijd tot 180 maanden om een aldaar lopend rentekrediet (zonder aflossing) om te zetten naar een persoonlijke lening.
Er is ook een persoonlijke lening met meer mogelijkheden en een extra rentekorting indien u in het bezit bent van een eigen woning. Vraag er om bij uw adviseur. Voor die producteigenschappen verwijzen wij u naar de pagina omtrent het ‘Eigen Woning Krediet’. Wij beschikken over een Eigen Woning Krediet die u kunt afsluiten t/m 68 jaar en deze dient afgelost te zijn in de maand waarin u 74 jaar wordt.
Zelfstandigen met een huurwoning kunnen nu ook een lening krijgen voor een besteding in de prive sfeer. Geen jaarcijfers nodig voor ondernemers met vrije beroepen. Aantoonbare ervaring en een aanslag inkomstenbelasting van de afgelopen 2 jaar is voldoende.
Financial lease is een kredietvorm op basis van Huurkoop met eveneens een vaste looptijd en een vaste rente. Voor die producteigenschappen verwijzen wij u naar de pagina omtrent financial lease.

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Neem contact op via ons contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of even langs komen op ons kantoor.